Kategorija:

Riblja priča

Mi smo Marina i Filip, dva agronoma. Marina je kroz znanstveno-nastavni rad spoznala da Hrvati jedu premalo ribe, a Filip je čovjek s mora, koji je cijeli život proveo uz more i s ribom (jedan dio života živio je i u dalekoj Norveškoj, gdje je radio na Institutu za istraživanje mora). Tako smo prije 3 godine zajedno pokrenuli blog s ciljem promocije konzumacije ribe. Pripremali smo redovito jela od ribe i ostalih morskih plodova, kao i educirali pratitelje zašto je važno jesti ribu. Prije godinu dana postali smo roditelji i tada smo počeli razmišljati kako educirati našu Niku, ali i svu ostalu djecu o najpoznatijim stanovnicima Jadrana.

Tako se rodila ideja za memoryem Jadranska priča. Memory se sastoji od 24 kartice, odnosno 12 parova – tu su raža, hobotnica, sipa, morski jež, dagnja, orada… Ilustracije za memory radili su sjajni hrvatski ilustratori Tena Letica i Ivan Dilberović. Kako to ne bi bio samo običan memory, u kutiji se krije i brošura s opisom svakog morskog organizma pa ćete tako saznati da tuna može postići brzinu i do 70km/h ili da morska zvijezda može imati i do 40-ak krakova. Posebnu čar ovom memoryu daje personalizirana kartica, na kojoj se može napisati ime djeteta, vlasnika memorya Jadranska priča. Memory je namijenjen djeci u dobi od 3 godine nadalje, ali je zanimljiv i edukativan i za stariju djecu i odrasle. Rastom djeteta memory poprima novu dimenziju pa tako prije 3. godine potiče slikovno pamćenje, s 3 godine djeca većinom uče povezivati parove, a kasnije već mogu učiti iz brošure brojne zanimljivosti o našim organizmima i vezati ih uz jela od morskih plodova koja konzumiraju kod kuće, u školi, vrtiću….

Za kraj, vrlo je važno napomenuti da se svi ciklusi proizvodnje (od izrade ilustracija, pripreme za tisak, tiska, pakiranja) odvijaju u Hrvatskoj tako da je riječ o 100% HRVATSKOM proizvodu a razlog taj je zašto Vam pišemo je da ukoliko biste bili voljni objaviti priču o nama da prezentiramo svoj proizvod široj publici.

Riblju priču možete pratiti na instagram i facebook profilu.

Sharing is caring

Možda će vas zanimati: