Kategorija:
Vrijeme čitanja: 3 minute

Koo-Koo: Nova kolekcija kreativne mašinerije koja spaja tri generacije

koo koo

Riječ je o mladom brendu koji odiše iskustvom i koji u ovim neobičnim vremenima u kojima se nalazimo s radošću predstavlja svoju drugu kolekciju dječje odjeće i to za nadolazeće ljetne dane.

Iza Koo-Koo brenda stoji idejna kreatorica i diplomirana modna dizajnerica Jasmina Nevžala koja kao posebno značajno ističe iskustvo koje je stjecala pod paskom našeg poznatog dizajnera Borisa Pavlina (surađivali su duže od 12 godina), ali i svoje majke, najdraže mentorice i vrsne krojačice Ivanke. I Ivanka i Boris majstori su zanata, tako da ne čudi da je Jasmina uspješno spojila struku, bogato iskustvo, ali i kreativnost i inovativnost mlađe generacije dizajnera. Tu priču o divnim odjevnim predmetima koji izlaze iz vesele obiteljske radionice savršeno je zaokružila Jasminina kći koja je svojoj majci i baki nepresušna inspiracija i najslađi model. Iako je i diplomirala na temu dizajna dječje odjeće, tek kada je i sama postala majka Jasmina je uistinu shvatila koliko su u dječjem svijetu udobnost i funkcionalnost odjeće važni i neophodni.

Potaknuta željom da i drugim roditeljima približi, a njihovoj djeci osigura kvalitetnu, udobnu i oku ugodnu odjeću, hrabro je zakoračila u poduzetnički svijet, pritom ne zanemarujući ono najbitnije: poštovanje prema struci, prirodi i konačnom proizvodu u službi djeteta. Koncept brenda je jednostavan i jasan: naglasak se beskompromisno stavlja na prirodne materijale i na krojeve prilagođene djeci, njihovim svakodnevnim aktivnostima, ali i svečanijim prilikama. Koo-Koo brend predstavlja zanimljivu, kreativnu i društveno odgovornu proizvodnju najslađih odjevnih komada. Sve se šiva ručno i tek po dogovorenoj narudžbi, korišteni materijali su visokokvaliteni, prirodni, certificirani i organski, a otpada od proizvodnje gotovo i nema jer Jasmina nastoji dati svrhu i najsitnijim komadićima materijala – tako nastaju gumice za kosu, leptir-mašne i ukrasi koji dolaze kao poklon uz narudžbu. Moglo bi se reći da su Jasmina i njezina majka prilikom izrade svojih kreacija mislile na sve. Krojevi prilagođeni dječjoj fizionomiji pomno se osmišljavaju, a detalji poput gumbića, vezica i perli koji djecu posebno vesele zaštitni su znak svake Koo-Koo kolekcije.

koo koo brand dječje odjeće

Nova kolekcija namijenjena je malim istraživačima koji tek upoznaju svijet, klincima i klincezama kojima u igri nema granica i maloj gospodi koja bi se rado dotjerala za svoje posebne prilike. Radeći na novoj kolekciji, Koo-Koo tim je prvenstveno razmišljao o udobnosti, jednostavnosti i funkcionalnosti odjeće, ali joj je dao i dodatnu vrijednost osmislivši je i kao svojevrsnu igračku za djecu. Tako su, recimo, suknjici dodani leptirići koji se prema želji mogu stavljati i skidati, majice za dječake krase likovi simpatičnih čudovišta ili dinosaura iz mašte, a leptirići na tunici vode sve

djevojčice na let u neistražene dijelove maštograda. U kolekciji prevladavaju svijetle pastelne boje, a Koo-Koo i ovoga puta inzistira na tome da svi materijali budu isključivo prirodni (pamučni muslin, pletivo i lan i imaju Oeko-tex i Gots certifikate). Prilikom izrade detalja ovaj je put korišten i strojni i ručni vez. Osim toga, i ova je kolekcija prepuna detalja poput drvenih gumbića, vezica i drvenih perlica. Fotografije su nastale u simpatičnom studiju „Iza objektiva”, a njihova autorica je Iva Juroš Carruthers.

U novoj kolekciji svatko može pronaći nešto za sebe odnosno za svoje mališane. Tu su majice za curice od laganog organskog pamuka u nježnim bojama i majice od muslina, haljinice od laganog pamučnog muslina s vezom i suknjice s leptirićima, hlače od muslina u neutralnim bojama, nepoderive, a lagane lanene hlače, prozračne gege od muslina… Preslatka tunika-leptirić izrađena je od laganog pamučnog muslina s Oeko tex certifikatom koji na sebi ima vez sitnih cvjetića, savršeno je prozračna i kao stvorena za osunčane ljetne avanture. U „medo“ bodiju napravljenom od najmekšeg pamučnog muslina svaki je bebač dodatno sladak i neodoljiv. Malene djevojčice uživat će u najmekšem bodiju ukrašenom volančićima i pamučnom čipkom, a majice za dječake nose likove raznovrsnih bića: dinosaura, čudovišta… Mašti na volju i trk u igru! Izrađene su od mekanog pamučnog pletiva i savršene za baš svaki dan.

Što vam je Koo-Koo brend točno pripremio u novoj kolekciji, možete vidjeti na njihovom web shopu, Facebook stranici i Instagram profilu. Koo-Koo tim vas poziva da upoznate čudesan spoj truda utkanog u izradu dječje odjeće i kvalitete koju dobijete kad je sve podređeno djetetu – od idejnog dizajna preko upotrebe organskih materijala i tkanina ujedinjenih u krojevima prilagođenim djeci i zaokruženim neodoljivim detaljima. Sigurni smo da uz Koo-Koo odjeću uspomene iz djetinjstva mogu postati samo još ljepše. 🙂

https://koo-koodesign.com/

koo koo brand dječje odjeće

Sharing is caring

Možda će vas zanimati: