Kategorija:
Vrijeme čitanja: 2 minute

Krem juha od brokule i krumpira

krem juha od brokule

Krem juha od brokule – jednostavna, zdrava, baršunaste teksture, ma upravo savršena juha za svako doba godine, a naročito ovo jesensko kada i nepcu i organizmu topla kremasta juhica dolazi kao melem na ranu i koja je kao takva savršeno predjelo svakom ručku. Nakon ovakve konkretne juhice, za glavno jelo možete pripremiti i nešto laganije, jer krem juha od brokule i krumpira baš je fino zasitna, naročito ako je poslužite uz hrskave krutone od kruha koje možete i sami pripremiti doma, te na taj način pametno utrošiti ostatke starog kruha ? Krem juha od brokule priprema se sasvim jednostavno i potrebno je samo nekoliko sastojaka i prstohvat začina pa da cijela kuća zamiriše posebnom aromom. Vjerujte mi, čak i ako niste veliki ljubitelji juhica, ili ako vaši klinci ne vole jesti juhe, naročito one s povrćem koje se deklarira kao zdravo (ma tko je molim vas vidio jesti nešto samo zato što mama kaže da je zdravo i potrebno?! ? ), uz juhu pripremljenu na ovaj način to će postati stvar prošlosti, a juhe (pa čak i one zdrave!) će postati dio vašeg rituala blagovanja. Probajte, jako je jednostavno…krem juha od brokule nema tajni. Potrebna vam je samo jedna mala glavica svježe brokule, ili ako niste u mogućnosti nabaviti svježu, iskoristite zamrznute cvjetiće ovog zdravog povrća koje je iznimno bogato vitaminom C i djeluje kao prirodni antioksidans. Evo recepta…

POTREBNO:

  • manja glavica brokule
  • 1 luk
  • 2 mala krumpira
  • 3 žlice brašna
  • 1 dl maslinovog ulja
  • sol, papar, prstohvat svježe sjeckanog vlasca i na vrh noža češnjaka u prahu
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • 1,5 l vode

PRIPREMA:

Sitno sjeckan luk pržiti na maslinovom ulju. Kada luk omekša, dodati brašno, promiješati te postepeno zaliti vodom uz miješanje pjenjačom kako bi razbili sve grudice. Dodati u posudu oprane cvjetove brokule i krumpir izrezan na kockice, vlasac iostale začine.

Kuhati sve skupa na laganoj vatri u polupokrivenoj posudi kako vam juha ne bi iskipjela cca 20-30 min. Povremeno promiješati. Kada povrće omekša, sve skupa propasirati štapnim mikserom, dodati vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje te kratko prokuhati. Po potrebi dosoliti ili popraviti okus paprom.

Poslužiti juhu uz pržene kockice kruha ili okruglice za juhu.

Dobar tek!

Preuzeto s www.recipeci.com

Sharing is caring

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Možda će vas zanimati: