logo mamino sunce
Kategorija: ,
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Kako spavati tijekom trudnoće

kako spavati tijekom trudnoće

Slijedi nekoliko pitanja i odgovora na temu Kako spavati tijekom trudnoće?:

1. Koji je položaj najbolji za spavanje?

Trudnice moraju spavati i odmarati se u onom položaju koji im najbolje odgovara.

2. Postoje li iznimke?

Postoji nekoliko iznimaka. Ako majka ima rizičnu trudnoću, tada je najbolji položaj spavanje postrance. Ležanje na leđima se ne preporučuje.

3. Je li spavanje ne leđima sigurno?

Ne preporučuje se cijele noći spavati na leđima. No pretpostavka je da će se trudnica nekoliko puta tijekom noći okrenuti. Spavanje na leđima bit će vjerojatno razlog češćem mokrenju tijekom noći.

4. Što je sa spavanjem na trbuhu?

Čak i spavanje na trbuhu sigurno je pri normalnoj trudnoći. No ono u jednom periodu postaje neudobno. Možda ćete početkom drugog tromjesečja morati leći malo više postrance i gornju nogu poduprijeti jastukom.

5. Jesu li svi položaji uistinu sigurni za nerođenu bebu?

Svaki položaj koji je udoban vama, siguran je i za vašu trudnoću. Žensko tijelo spremno je za svaki od tih položaja pa oni ne predstavljaju opasnost za bebu.

6. Hoće li bebi u nekom od tih položaja biti neudobno?

Beba u trbuhu ne osjeća nelagodu. Ona pluta u bestežinskom okruženju i uvijek ima mjesta za protezanje. Ne brinite za bebinu, već za svoju udobnost.

7. Kako se dovoljno odmoriti?

Morate spavati na kvalitetnom madracu koji će se dobro prilagođavati oblicima vašeg tijela. Pomaže ako stavite jastuk ili dva između nogu, tako da se gornja noga nalazi u visini kuka. Majke u visokoj trudnoći pri spavanju moraju češće mijenjati položaj, tako da se obično ne naspavaju dovoljno. Stoga se trudnice moraju odmarati i danju.

Kako spavati tijekom trudnoće

Sharing is caring

Možda će vas zanimati: