logo mamino sunce
Kategorija:
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Kako bebu naučiti spavati?

kako bebu naučiti spavati

Kako bebu naučiti spavati je jedno od najčešćih pitanja koje postavljaju novopečeni roditelji. Kako bi vaša beba imala zdrav i kvalitetan san, potrebno je uspostaviti rutinu spavanja i naučiti je spavati sama.

Evo nekoliko savjeta kako da pomognete svojoj bebi uspostaviti zdrave navike spavanja:

  1. Uspostavite rutinu spavanja – pokušajte da bebu uspavate u isto vrijeme svake večeri, kako bi se navikla na rutinu. To će pomoći da se uspostavi njezin unutrašnji sat.
  2. Stvorite opuštajuću atmosferu – prije spavanja, stvorite mirnu i opuštajuću atmosferu u sobi. Isključite televizor i ostale izvore buke, smanjite osvjetljenje i umirite ton glasa.
  3. Budite dosljedni – ako beba počne plakati, ne odustajte od pokušaja da je uspavate sama. Budite dosljedni u svojim metodama uspavljivanja i uskoro će se vaša beba naučiti sama uspavljivati.
  4. Koristite umirujuće tehnike – pjevajte joj uspavanke, masirajte joj leđa, ili joj jednostavno pružite utjehu riječima. Ove tehnike mogu pomoći da se vaša beba osjeća sigurnije i spava bolje.
  5. Izbjegavajte prejedanje – hranjenje prije spavanja može pomoći bebi da se smiri i uspava, ali prejedanje može izazvati nelagodu i probavne smetnje. Pokušajte hraniti bebu barem pola sata prije spavanja.
  6. Ne dozvolite dugo buđenje – ako se vaša beba probudi usred noći, nemojte joj pružati veliku pažnju. Umjesto toga, pokušajte je umiriti, ali ne podižite je iz krevetića.

Uspostavljanje rutine spavanja i naučiti bebu da spava sama može biti izazovno, ali će vam donijeti dugoročne koristi za vas i vašu bebu. Pokušajte biti dosljedni u svojim metodama i strpljivo radite na tome da vaša beba uspostavi navike spavanja koje će joj pomoći da bude zdrava i sretna.

Sharing is caring

Možda će vas zanimati: