Kategorija:

Igre u automobilu

Igre u automobilu

Putovanje sa djetetom katkad je stresno. Teško je zabaviti najmanje dok su zarobljeni na jednom mjestu duže od 10 minuta. No, postoje načini kako ćete zabaviti djecu na dugim putovanjima automobilom.
Idući put na putovanju isprobajte neke od ovih načina igranja u automobilu.

Potraga za bojama

Priprema igre
Sve što trebate je komad papira za bilježenje rezultata. Na papir zapišite ime svakog igrača, a svaki igrač neka izabere po jednu boju. Zapišite određenu boju pored imena igrača.
Kako igrati?
Cilj igre je pronaći što više automobila u izabranoj boji. Boja svakog uočenog automobila bilježi se na papir kao jedan bod uz ime onoga tko ju  je prvi uočio. Igra se može igrati dok jedan igrač ne skupi određen broj bodova, npr. 50.
Dobra strana igre
Potraga za bojama pomaže djecu naučiti dobro raspoznavati boje, a uči ih i zadržavanju pažnje na određenoj stvari.

Potraga za objektima i životinjama

Priprema igre
Potrebni su papir i olovka. Na papir nacrtajte tablicu. U prvi vodoravni stupac upišite imena različitih objekata ili životinja npr. krava, traktor, pas, konj, radio ili TV toranj, različiti tipovi i boje vozila (crveni kamion, plavi automobil), policijski automobil, hitna pomoć i sl. U prvu okomiti stupac upišite imena svih igrača.
Kako igrati?
Kad jedan od igrača uoči određeni objekt ili životinju to glasno kaže, a jedan od igrača zabilježi svako uočavanje. Igra se može igrati do određenog broja bodova.
Dobra strana igre
Ova igra je igra uočavanja i pomaže dijete naučiti uočavati detalje. Također uči dijete raspoznavati različite, za njega možda sasvim nove objekte ili životinje.

Raspoznavanje registracijskih pločica

Priprema igre
Potrebni su vam samo papir i olovka. Kako će koja pločica biti uočena tako ćete upisati u prvi vodoravni stupac njenu kraticu (npr. ZG, BJ, ST). U prvi okomiti stupac upišite ime svakog igrača.
Kako igrati?
Kad jedan od igrača uoči određenu registracijsku pločicu, upisuje se znak kraj njegovog imena u stupac te registracijske oznake. Igra se može igrati cijelim putem.
Dobra strana igre
Ova igra uči dijete raspoznavanju slova te ih uči i kratice određenih gradova.

Oznake različitih država

Priprema igre
I ovdje su vam potrebni samo papir i olovka. Priprema je ista kao i za prošlu igru, samo što u redak s kraticama gradova, upisujete kratice država (npr. SLO, A, D).
Kako igrati?
Način igre isti je kao i u prethodnoj igri
Dobre strane igre
Ova igra pomaže pri učenju slova te imena država i njihove kratice

Sharing is caring

Možda će vas zanimati: