logo mamino sunce
Vrijeme čitanja: inventivno proljeće

Inventivno proljeće s mališanima

inventivno proljeće s mališanima

Proljeće je vrijeme kada se priroda budi i kada mala djeca žele izaći van i uživati u suncu i cvijeću. No, što raditi s njima kada se dosade klasičnih igara kao što su lopta, frizbi ili skrivača? Evo nekoliko ideja za aktivnosti koje će zabaviti i vas i vaše mališane.

vijenac od maslačaka

1. Napravite vijenac od maslačaka.

Maslačci su jedno od prvih proljetnih cvijeća koje raste posvuda i koje djeca vole brati. Možete ih iskoristiti za izradu lijepog vijenca koji će krasiti glavu vašeg djeteta ili vašu vrata. Potrebno vam je samo malo strpljenja i spretnosti da povežete stabljike maslačaka u krug.

ptičja kućica hranilica

2. Napravite ptičju hranilicu.

Proljeće je vrijeme kada se ptice vraćaju iz toplijih krajeva i traže hranu i sklonište. Možete im pomoći tako što ćete napraviti jednostavnu ptičju hranilicu od plastične boce, štapa i konopa. Izrežite bočne otvore na boci, provucite štap kroz njih da posluži kao grana za slijetanje, napunite bocu sjemenkama i objesite je na drvo ili balkon.

3. Napravite vulkan od gline.

Ovo je zabavna i edukativna aktivnost koja će oduševiti vaše dijete. Potrebno vam je malo gline, boce, sode bikarbone, octa i crvene boje za hranu. Oblikujte glinu oko boce tako da napravite konusni oblik vulkana. U bocu stavite malo sode bikarbone i boje za hranu. Kada ste spremni za erupciju, ulijte malo octa u bocu i gledajte kako vulkan izbacuje crvenu lavu.

4. Napravite kišobran od papira.

Proljeće je vrijeme kada često pada kiša, ali to ne znači da morate ostati u kući. Možete napraviti svoj vlastiti kišobran od papira koji će vas štititi od kapi i izgledati veselo. Potrebno vam je samo nekoliko listova papira u različitim bojama, ljepilo, škare i drveni štapić. Izrežite papir u obliku polukruga i zalijepite ih zajedno tako da napravite kupolu. Zalijepite drveni štapić na sredinu kupole kao dršku i vaš kišobran je gotov.

5. Napravite zmaja od papira.

Proljeće je vrijeme kada puše vjetar koji može biti idealan za puštanje zmaja. Možete napraviti svoj vlastiti zmaj od papira koji će letjeti visoko na nebu. Potrebno vam je samo jedan list papira, škare, konac i traka. Presavijte papir na pola po dužini i izrežite ga na trake koje će biti rep zmaja. Ostavite jednu traku netaknutu koja će biti tijelo zmaja. Na vrh tijela zalijepite traku koja će biti glava zmaja. Na dno tijela vežite konac koji će biti uzica zmaja. Na rep zalijepite ostale trake koje ste izrezali kao ukrase. Vaš zmaj je spreman za let.

U svakom slučaju, želim vam radosno i bezbrižno proljeće. 🙂

Sharing is caring

Možda će vas zanimati: