logo mamino sunce
Kategorija:
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Priča o fashion brendu Pure love

Majčinstvo je na mene ostavilo veliki utisak. Toliko lijepih iskustava i uspomena me veže na 42 tjedna dok je to malo biće bilo pod mojim srcem.

Jednostavno, nisam mogla ostati na tom osobnom iskustvu, imala sam potrebu podijeliti ga. Odlučila sam na jedan indirektan način, kroz modu, progovoriti o tome kako je predivno biti mama!

Modni izričaj je nešto što me privlačilo još od malena. Moja majka se ’90-ih godina (za vrijeme trudnoće sa mnom) educirala za krojačicu čime se jedan dio života i profesionalnije bavila, te je svoju ljubav prema stilu pretočila na mene. Bila je privilegija od rođenja imati svog osobnog modnog dizajnera (moje prijateljice iz ulice pamte mamine kreacije, posebice one za maškare i haljinice za školu).

Želja za kreativnim izražavanjem je oduvijek tinjala u meni. Imala sam ju zapisanu u svim svojim „to do“ listama, ali nikako nisam nalazila vremena za baviti se njome. Period boravka kući za vrijeme trudnoće i nakon nje je došao kao idealan za ostvarenje te želje. Uslijedili su mjeseci promišljanja i rada o cijelom konceptu.

Priča o fashion brendu Pure love

Par riječi o samom brendu – „Pure love“ simbolizira neraskidivu vezu između majke i djeteta, onu istinsku, nesebičnu, bezuvjetnu ljubav koja je sprema žrtvovati se za svoje čedo. Izveden je iz slogana – Motherhood is nothing but pure love. Izgled loga vezan je u magnoliju pod kojom smo se moj muž Petar i ja slikali par dana prije poroda.

Kad razmišljam o odjeći, zamišljam ju kao ženstvenu, lijepo stiliziranu, romantičnu, modernu, mladenačku kolekciju koja će ujedno biti i funkcionalna kako bi doskočila svim poteškoćama s kojima sam se susretala.

Jako me je smetao goli trbuh dok sam trebala podojiti dijete, različite kombinacije s potkošuljom i brige prije izlaska iz kuće što imam na sebi (koliko će biti komplicirano otkopčati se dok budem morala dojiti u javnosti), gola leđa i dugmići koji su me bockali za vrijeme spavanja, kratke (bezlične) spavaćice s kojima sam se borila u rodilištu uz sve brige od posljedica poroda, vrećasti modeli i neatraktivni dizajn na odjelima za mame, muke oko nalaska prikladne odjeće za svečane i poslovne prilike…

Priča o fashion brendu Pure love

S druge strane odjeća „Pure love“ bi imala posebnu dodanu vrijednost. Želja mi je kroz odjeću doprinijeti pozitivnom pogledu na majčinstvo. Odjeća koja će stvarati i buditi uspomene na najljepši period života. Na indirektan način bi pronosila poruku o tome kako je lijepo biti mama! Dok bude prolazila gradom, šetala parkom, sjedila u čekaonici među mnoštvom drugih trudnica… Majčinska osobnost bi odisala proizvodima. Nekad kroz šaljivi natpis na majici, nekad kroz elegantni kroj haljine koja će biti prilagođena za dojenje ili simpatičnu pidžamu u koju ćemo se rado zavući.

Priča o fashion brendu Pure love

Na neki način, žene koje bi nosile tu odjeću bi bile ambasadorice majčinstva, vrijednosti koja je danas nažalost ugrožena, omalovažavana, ponekad i ismijana.

Cilj mi je također pridonijeti napretku hrvatskog gospodarstva i podršci malih obrta stoga bi proizvodnju bazirala na hrvatskom području, dok će dio prodaje ići u humanitarne svrhe (za pomoć majkama trudnicama koje brinu o egzistenciji). U projektu s pidžamom se povezalo 8 malih hrvatskih poduzetnika i to je za mene velika radost. Znam da je preda mnom mnoštvo izazova i prepreka, ali spremna sam jer duboko vjerujem u svoj san!

https://www.facebook.com/pure.love.fashion

Sharing is caring

Možda će vas zanimati: