Kategorija:
Vrijeme čitanja: 2 minute

Osnažiti svaku mamu koja odluči dojiti

dojenje

Osnažiti svaku mamu koja odluči dojiti, misija je Medele, da čini sve dok to ona i beba žele

Stručnjaci prvo hranjenje bebe majčinim mlijekom nazivaju četvrtom fazom porođaja. Naša zadaća je poboljšati zdravlje majke i djeteta zahvaljujući životnim blagodatima majčinog mlijeka. SZO i UNICEF preporučuju isključivo dojenje beba do šestog mjeseca života. Medela u potpunosti podržava te preporuke.

medela za majke koje odluče dojiti

Ručne i električne izdajalice dizajnirane su da stvore iskustvo najbliže dojenju. Harmony Flex ™,  Swing Flex ™  i Swing Maxi Flex ™  – Medela izdajalice opremljene su 2-faznim postavkama koje su klinički potvrđene – faza stimulacije i faza izdajanja.
Medela izdajalice prilagođavaju se mamama, pružaju ugodno iskustvo izdajanja s postavkama jednostavnim za upotrebu.

Izdajalice su tu da podrže majke, kada nisu u mogućnosti, izravno dojiti svoju bebu. 

Razlozi zašto mame koriste izdajalce, a neki od njih su:

  • povećati opskrbu mlijekom (uz izravno dojenje)
  • odlazak do frizera, na kavu, liječniku, na večeru, …
  • bezbrižnije ćete obaviti nešto izvan kuće kada znate da će vaša beba biti hranjenja vašim izdojenim mlijekom
  • upotreba izdajalice mami daje vrijeme za sebe, a partneru mogućnost da pomogne u hranjenju bebe izdojenim majčinim mlijekom

Majkama koje ne mogu izravno dojiti, možda zato što im je dijete u bolnici ili iz bilo kojeg drugog razloga, izdajalica je važna dio opreme za bebe.

Ručna izdajalica Harmony™  služi za osobnu upotrebu i dolazi u kompletu sa štitnikom za bradavice PersonalFit Flexi ergonomskom 2-faznom ručkom pumpe. Harmony™  je vrlo  jednostavna za upotrebu, jednostavno se dezinficira i omogućuje vam da tiho i diskretno izdojite svoje mlijeko.

Harmony ™ se može kupiti i u posebno osmišljenom paketu – Harmony Essentials Pack™ koji dodatno uključuje sisač S veličine, jednokratne ultra tanke jastučiće za grudnjak i vrećice za pohranju majčinog mlijeka.

Swing Flex™ je jednostrana električna 2-fazna izdajalica koja dolazi u kompletu sa motorom, adapterom, PersonalFit Flex™ štitnicima u veličini S (21 mm) i M (24 mm), konektorom, bočicom i cjevčicom kojom se povezuje motor i konektor.

Svi dijelovi izdajalice (osim motora i cjevčice) mogu se dezinficirati iskuhavanjem uz dodatak žličice limunske kiseline kako bi se izbjeglo nakupljanje kamenca, u perilici posuđa na gornjoj polici, te u mikrovalnom pećnici uz upotrebu Medela vrećica za sterilizaciju.

Swing Maxi Flex™ obostrana električna 2-fazna izdajalica koja dolazi u kompletu s motorom, adapterom, PersonalFit Flex™ štitnicima – 2 kom u S i 2 kom u M veličini, dva konektora, 2 bočice i cjevčicom. Uz Swing Maxi Flex™ praktično je koristiti i grudnjak za lakše izdajanje koji dolazi u M i L veličini i odgovara veličini grudnjaka koji je majka nosila prije trudnoće. Grudnjak omogućuje „handsfree“ izdajanje, a PersonalFit Flex™ štitinici dobro priljubljeni uz grudi kako bi izdajanje bilo učinkovito i bezbolno.

Ukoliko majka ima povećanu količinu mlijeka i zadovoljava potrebe svoje bebe, sve što je više izdojeno može se pohraniti u bočice ili vrećice za pohranu majčinog mlijeka, te odložiti u hladnjak ili zamrzivač prema preporukama struke i proizvođača.

Majčino mlijeko ne smije se zagrijavati na izvoru topline kako se ne bi uništili važni i za bebu neophodne sve hranjive tvari u majčinom mlijeku ili izazvale opekline zbog neravnomjernog zagrijavanja.

Jednom zamrznuto i odmrznuto/otopljeno mlijeko ne smije se ponovno zamrzavati.

Medela u svojoj ponudi majkama nudi i  razne veličine kontaktnih šeširića za grudi i Nipple Formers školjkice koji pomažu majkama koje imaju ragade ili uvučene bradavice da mogu dojiti svoju bebu.

Od velike pomoći pri ragadama na bradavicama je 100% čista lanolinska krema Purelan™  koju nije potrebno ispirati prilikom stavljanja bebe na dojku.

www.medelahrvatska.hr

Sharing is caring

Možda će vas zanimati: