Kategorija:
Vrijeme čitanja: 2 minute

Osnažiti svaku mamu koja odluči dojiti

dojenje

Osnažiti svaku mamu koja odluči dojiti, misija je Medele, da čini sve dok to ona i beba žele

Stručnjaci prvo hranjenje bebe majčinim mlijekom nazivaju četvrtom fazom porođaja. Naša zadaća je poboljšati zdravlje majke i djeteta zahvaljujući životnim blagodatima majčinog mlijeka. SZO i UNICEF preporučuju isključivo dojenje beba do šestog mjeseca života. Medela u potpunosti podržava te preporuke.

medela za majke koje odluče dojiti

Ručne i električne izdajalice dizajnirane su da stvore iskustvo najbliže dojenju. Harmony Flex ™,  Swing Flex ™  i Swing Maxi Flex ™  – Medela izdajalice opremljene su 2-faznim postavkama koje su klinički potvrđene – faza stimulacije i faza izdajanja.
Medela izdajalice prilagođavaju se mamama, pružaju ugodno iskustvo izdajanja s postavkama jednostavnim za upotrebu.

Izdajalice su tu da podrže majke, kada nisu u mogućnosti, izravno dojiti svoju bebu. 

Razlozi zašto mame koriste izdajalce, a neki od njih su:

  • povećati opskrbu mlijekom (uz izravno dojenje)
  • odlazak do frizera, na kavu, liječniku, na večeru, …
  • bezbrižnije ćete obaviti nešto izvan kuće kada znate da će vaša beba biti hranjenja vašim izdojenim mlijekom
  • upotreba izdajalice mami daje vrijeme za sebe, a partneru mogućnost da pomogne u hranjenju bebe izdojenim majčinim mlijekom

Majkama koje ne mogu izravno dojiti, možda zato što im je dijete u bolnici ili iz bilo kojeg drugog razloga, izdajalica je važna dio opreme za bebe.

Ručna izdajalica Harmony™  služi za osobnu upotrebu i dolazi u kompletu sa štitnikom za bradavice PersonalFit Flexi ergonomskom 2-faznom ručkom pumpe. Harmony™  je vrlo  jednostavna za upotrebu, jednostavno se dezinficira i omogućuje vam da tiho i diskretno izdojite svoje mlijeko.

Harmony ™ se može kupiti i u posebno osmišljenom paketu – Harmony Essentials Pack™ koji dodatno uključuje sisač S veličine, jednokratne ultra tanke jastučiće za grudnjak i vrećice za pohranju majčinog mlijeka.

Swing Flex™ je jednostrana električna 2-fazna izdajalica koja dolazi u kompletu sa motorom, adapterom, PersonalFit Flex™ štitnicima u veličini S (21 mm) i M (24 mm), konektorom, bočicom i cjevčicom kojom se povezuje motor i konektor.

Svi dijelovi izdajalice (osim motora i cjevčice) mogu se dezinficirati iskuhavanjem uz dodatak žličice limunske kiseline kako bi se izbjeglo nakupljanje kamenca, u perilici posuđa na gornjoj polici, te u mikrovalnom pećnici uz upotrebu Medela vrećica za sterilizaciju.

Swing Maxi Flex™ obostrana električna 2-fazna izdajalica koja dolazi u kompletu s motorom, adapterom, PersonalFit Flex™ štitnicima – 2 kom u S i 2 kom u M veličini, dva konektora, 2 bočice i cjevčicom. Uz Swing Maxi Flex™ praktično je koristiti i grudnjak za lakše izdajanje koji dolazi u M i L veličini i odgovara veličini grudnjaka koji je majka nosila prije trudnoće. Grudnjak omogućuje „handsfree“ izdajanje, a PersonalFit Flex™ štitinici dobro priljubljeni uz grudi kako bi izdajanje bilo učinkovito i bezbolno.

Ukoliko majka ima povećanu količinu mlijeka i zadovoljava potrebe svoje bebe, sve što je više izdojeno može se pohraniti u bočice ili vrećice za pohranu majčinog mlijeka, te odložiti u hladnjak ili zamrzivač prema preporukama struke i proizvođača.

Majčino mlijeko ne smije se zagrijavati na izvoru topline kako se ne bi uništili važni i za bebu neophodne sve hranjive tvari u majčinom mlijeku ili izazvale opekline zbog neravnomjernog zagrijavanja.

Jednom zamrznuto i odmrznuto/otopljeno mlijeko ne smije se ponovno zamrzavati.

Medela u svojoj ponudi majkama nudi i  razne veličine kontaktnih šeširića za grudi i Nipple Formers školjkice koji pomažu majkama koje imaju ragade ili uvučene bradavice da mogu dojiti svoju bebu.

Od velike pomoći pri ragadama na bradavicama je 100% čista lanolinska krema Purelan™  koju nije potrebno ispirati prilikom stavljanja bebe na dojku.

www.medelahrvatska.hr

Sharing is caring

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email