logo mamino sunce
Kategorija:
Vrijeme čitanja: 3 minute

Koo-Koo novi domaći brend dječje odjeće

koo koo domaći brand dječje odjeće

novi domaći brend dječje odjeće iz obiteljske radionice

Dizajnerica Jasmina Nevžala iz Varaždina ovih dana odlučila je svoje dugogodišnje maštanje pretvoriti u stvarnost, pa je tako pokrenula vlastiti brand dječje odjeće Koo-Koo. Ponosno ističe kako je odjeća izrađena od najkvalitetnijih prirodnih materijala, te prilagođena fizionomiji djeteta.

Jasmina Nevžala, 32-godišnja diplomirana modna dizajnerica, pokrenula je brand dječje odjeće Koo-Koo. Ideja kojom se vodi u procesu stvaranja odjeće je poštovanje prema prirodi i djetetu; odjeća je izrađena od visokokvalitetnih prirodnih ili certificiranih organskih materijala, a posebna se pozornost pridaje krojevima prilagođenima dječjem razvoju i njihovoj neumornoj potrebi za igrom. U prvoj Koo-Koo kolekciju naći će se haljinice za djevojčice, hlače i košulje za dječake, kako bi vaši maleni zablistali u svečanim prilikama kojima se zajedno veselite. Pronaći ćete i nešto za svakodnevne prilike; vrtić ili parkić; dječje majice, hlače, tunike i košulje. Svaki odjevni predmet izrađen je ručno, a ugodni i prirodni materijali pažljivo su upotpunjeni djeci zanimljivim detaljima, poput drvenih gumbića, vezica i perli u obliku zvjezdica.

Ideju o dizajnu dječje odjeće Jasminu je “kopkala“ dugo, no tek kad je i sama postala mama odlučila se potpuno posvetiti  svom snu. U tome joj je velika potpora i mentorica njezina majka Ivanka, majstorica krojačkog zanata.  Osim mame Ivanke, važnu mentorsku ulogu odigrao je i naš poznati modni dizajner Boris Pavlin, s kojim je Jasmina surađivala 12 godina. “To mi je izuzetno važno iskustvo jer sam dobila neprocjenjivo  znanje o finim i kvalitetnim materijalima, tehnikama izrade i izrade krojeva. Boris Pavlin je  jedan od najvažnijih domaćih dizajnera i jedan od rijetkih koji svoje znanje nesebično dijeli i potiče tuđu kreativnost.“

Iako je tema dizajna dječje odjeće bila središnja tema Jasmininog diplomskog rada na Tekstilno tehnološkom fakultetu u Zagrebu, tek kad je postala mama sama je iskusila da su u dječjem svijetu udobnost i funkcionalnost odjeće obavezni.

“Volim kad djeci dopustimo da budu djeca pa čak i u ovom modnom smislu; kad je dizajn odjeće prilagođen dječjem uzrastu, a ne da ih odmalena oblačenjem guramo u svijet odraslih. Njih u toj dobi privlače boje i cijeli dječji svijet je obojan i to je moja vječna inspiracija“, kaže Jasmina.

Tako je i prva kolekcija inspirirana bajkovitim pastelnim nijansama s retro štihom, puna dražesnih detalja poput drvenih gumbića i perlica, za koje se Jasmina nada da će djeci poslužiti u igri. Fotografije su nastale u dražesnom studiju „Iza objektiva”, a njihova autorica je Iva Juroš Carruthers. “Vjerujem da odjeća treba biti u službi djeteta i onog što djetetu najbolje ide; istraživanje svijeta kroz igru. Odjeća nikako ne smije sputavati dijete, a svrha joj ne smije biti isključivo estetska“, govori Jasmina. “Zanimljivo je kako djeca u ranom djetinjstvu ponekad radije biraju igru s grančicama nego igru sa plastičnom igračkom, jer im je prirodni materijal poticajniji i ugodniji. Primjećujem da je isto s odjećom. Kao i odrasli, djeca se najslobodnije i najugodnije osjećaju u odjeći od prirodnih materijala“, nastavlja.

U izradi odjeće u Koo-Koo koriste tkanine koje odobrilo međunarodno udruženje za istraživanje i testiranje na području tekstilne odjeće, Oeko-tex i OCS  100-organic  content  standard. Njihovi certifikati jamče sigurnost proizvoda; ne dozvoljavaju upotrebu štetnih i alergenih tvari u primjerice pigmentima pri bojanju tkanine. “Roditelji čija djeca imaju osjetljivu kožu sigurno će prepoznati važnost takvog jamstva“, naglašava Jasmina.

Osim materijalima, pri dizajnu veliku pažnju pridaju i krojevima; prilagođavaju ih dječjoj fizionomiji. Ponekad, iako roditelji izaberu odgovarajući broj, vide da određeni krojevi ne odgovaraju  djetetu; hlačice znaju biti preuske kod gležnjeva ili štramplice zateže u struku, što kod djece ponekad stvara i nervozu. Koo-koo odjeća prilagođena je djeci, udobna je i ugodna.

A kako izgleda prva Jasminina zaigrana djecja kolekcija, mozete pogledati na Koo-koo web shopu http://koo-koodesign.com/. BuduCi da se izraduje po narudzbi i rucno, vrijeme dostave je do 30 dana. Koo-koo design takoder pratite na Facebook stranici ili Instagram profilu.

Sharing is caring

Možda će vas zanimati: