Kategorija:

Djeco, idemo u prirodu!

izlet u austriju

Brojne obiteljske planinarske staze u Austriji povezuju zabavu i učenje.

Planinarenje donosi svježu energiju, kako za odrasle, tako i za djecu. Kako bi istraživanje prirode bilo zabavno za cijelu obitelj, najbolje je odabrati rutu prilagođenu djeci. U dolini Pillerseetal u Tirolu zagonetke pomažu u pobjedi zlog kralja Steinberga. Sviščev safari u Filzmoosu u regiji Salzburger Land obećava susrete s alpskim krznenim stanovnicima. Kanjoni i slapovi očaravaju u parku prirode Ötscher-Tormäuer u Donjoj Austriji. Staza s tri jezera, 3-Seen-Weg, na Turracher Höhe na granici između Koruške i Štajerske nudi inspiraciju za sva osjetila. Skrivene tajne prirode planinari otkrivaju na stazi Natursprünge-Weg u Vorarlbergu.

Izleti u austriju

Posjetite Svisce

Sviščev safari u Filzmoosu u regiji Salzburger Land obećava susrete s ovim slatkim životinjama.

Na Bachlalmu u blizini Filzmoosa ne možete čuti samo melodične zvukove kravljih zvona. Tu i tamo se čuje i zviždanje svizaca. Ako želite izbliza vidjeti “Manggei”, kako ga zovu lokalnim dijalektom, zaputite se na sviščev safari koji traje sat i pol. Možda putem uspijete čak i nahraniti ili podragati svisca. Inače vrlo sramežljive životinje navikle su na posjetitelje.

Istraživanja alpskih pašnjaka i prirode mogu se rezervirati i kao paket. “Sviščev safari” uključuje vođeno planiranje s hranjenjem svizaca, vođeno planinarenje preko brda i dolina, vožnju alpskim autobusom “Almi” i druge transfere. Sa sedam noćenja, uključujući doručak cijena ponude iznosi od 789 EUR po obitelji (dvije odrasle osobe i jedno dijete) u više krevetnoj sobi ili od 729 EUR u apartmanu bez obroka.

Turistički ured Filzmoos
E-mail: info@filzmoos.at
Web: www.filzmoos.at
Telefon: +43 6453 8235

Izleti u austriju

Pronađite “magične riječi”

U dolini Pillerseetal u Tirolu, snalažljivi sudionici rješavanjem zagonetki pomažu vilenjacima da pobijede moćnog kralja Steinberga.

Zli kralj Steinberg živi pod kamenim planinama Pillerseetala u Kitzbühelškim Alpama. Sve što dotakne svojim ogromnim kandžama pretvara se u kamen. Vilenjaci to žele spriječiti. Uz pomoć magičnih riječi koje oduzimaju kralja Steinberga njegovu čarobnu moć. Ali da bi dobro upotrijebili magične riječi, vilenjaci trebaju podršku ljudi. Od ovog ljeta, pozvani ste da pronađete osam magičnih riječi na interaktivnim postajama slagalice, postavljenim na obiteljskim odredištima diljem doline. Traži se slušanje, promatranje, spretnost i logika. Na ovom bajkovitom izletu roditelji i djeca s potpunom lakoćom prelaze priličnu udaljenost. Tako planinarenje predstavlja istinski užitak!

Turistički ured Pillersee Tal – Kitzbüheler Alpen
E-mail: info@pillerseetal.at
Web: www.pillerseetal.at
Telefon: +43 5354 56304

Izleti u austriju

Planinarenje kanjonima

Divlji klanci i impresivni slapovi atrakcije su parka prirode Ötscher-Tormäuer u Donjoj Austriji.

Oko 1893 metra visoke planine Ötscher, zaštitnog znaka regije Mostviertel, prostire se izvanredan krajolik parka prirode Ötscher-Tormäuer. Rijeke Ötscherbach i Erlauf iskopale su tijekom tisuća godina duboke kanjone. Danas su Ötschergräben, kao i Vordere i Hintere Tormäuer popularne planinarske destinacije koje impresioniraju i mlade izletnike.

U parku prirode nalaze se brojne planinarske staze. Do polaznih točki može se doći iz St. Pöltena, željeznicom uskog kolosijeka Mariazellerbahn. Ruta od Sulzbichla preko Hochbärnecka do Trefflingfalla je, primjerice, popularna među obiteljima. Istraživačko planinarenje traje oko tri i pol sata. Vodi preko alpskih pašnjaka do vidikovaca, kroz stjenovite formacije Vordere Tormäuer uz kristalno čistu rijeku Erlauf i na kraju do vodopada Trefflingfall, koji pada preko nekoliko kaskada u dubinu. Dobrih 100 metara nadmorske visine nalazi se između najviše i najniže točke.

Ako želite saznati više o posebnostima parka prirode Ötscher-Tormäuer, možete sudjelovati u vođenim planinarenjima. Vodiči kroz prirodu nude istraživanja na različite teme: Od „Jodlajući kroz Ötschergräben“ pa sve do izlaska sunca i noćnih planinarenja.

Turistička zajednica Mostviertel
E-mail: info@mostviertel.at
Web: www.mostviertel.at i www.naturpark-oetscher.at
Telefon: +43 7482 20444

Izleti u austriju

Pokrenite osjetila

Staza s 3 jezera, 3-Seen-Weg, na Turracher Höhe na granici između Koruške i Štajerske pruža užitak za sva osjetila.

Planinarenje stazom s 3 jezera na Turracher Höhe istovremeno je i zabavno i nadahnjujuće. Staza povezuje jezero Turracher See s jezerom Grünsee okruženim arišem i borovima te močvarnim jezerom Schwarzsee. U prvom dijelu do jezera Grünsee nekoliko stanica potiče vas da zaustavite pogled, naćulite uši, opipate češere ili napišete pjesmu. Uz to, postoje i odvojeni zadaci za djecu. Na primjer, možete testirati svoj osjećaj za ravnotežu, cik cak hodom okružiti kamenje i graditi čovječuljke od kamena.

U ljeto 2020. godine u blizini jezera Schwarzsee trebale bi biti postavljene i originalne instalacije: divovska ljuljačka, močvarna vrata, šuma znakova i leteća klupica. Veliki i mali izletnici već sada mogu bosonogi koračati močvarnim mostovima i odmarati se na drvenim ležaljkama. Planinarenje stazom dugom 7,5 kilometara traje oko dva sata.

Turracher Höhe Marketing
E-mail: office@turracherhoehe.at
Web: www.turracherhoehe.at
Telefon: +43 4275 8252-0

Izleti u austriju

Otkrivanje tajni prirode

Mladi istraživači otkrivaju zanimljive činjenice o planinama na interaktivnoj prirodnoj stazi Natursprünge-Weg u dolini Brandnertal u Vorarlbergu.

Kako se razvija vrijeme? Tko donosi kamenje na vrh? Izletnici mogu saznati što se događa u alpskoj prirodi na interaktivnoj prirodnoj stazi Natursprünge u Brandnertalu. Na jedanaest stanica ladice čekaju otvaranje. Krugovi žele biti okrenuti, trupci su idealni za balansiranje. Kako voda probija put može se vidjeti na potoku.

Početna stranica za stazu Natursprünge-Weg lako je dostupna iz Branda seoskom željeznicom. Odatle ruta vodi preko Unutrašnjeg Parpfienzalpea i dalje prema Burtschasattelu. Ako preferirate udobnost, vozite se panoramskim vlakom seoske željeznice od Burtschasattela i krenite stazom u suprotnom smjeru. Ruta od oko četiri kilometra može se preći za oko dva sata i pogodna je za dječja kolica.

Turistička zajednica alpske regije Vorarlberg
E-mail: info@alpenregion.at
Web: www.vorarlberg-alpenregion.at
Telefon: +43 5552 30227

Izleti u austriju

Sharing is caring

Možda će vas zanimati: