logo mamino sunce
Kategorija: ,

Uskrs s djecom

uskrs sa djecom

Uskrs sa djecom je poseban dan za mnoge obitelji. To je prilika da se zajedno zabavite, uživate u proljetnom vremenu i ako ste vjernik slavite uskrsnuće Isusa. U nastavku teksta vam donosimo par ideja kako možete provesti Uskrs sa djecom.

Nećemo pisati o temeljnoj aktivnosti Uskrsa, bojanju i ukrašavanju jaja već o raznim igrama i aktivnostima. Postoji mnogo uskršnjih igara koje se mogu igrati sa djecom ovisno o njihovoj dobi i interesima. Ovdje su neke ideje:

Potraga za uskršnjim jajima

Sakrijte obojana ili čokoladna jaja po dvorištu ili kući i pustite djecu da ih traže. Možete im dati košarice ili vrećice za skupljanje jaja i nagraditi onoga tko nađe najviše.

Bacanje jaja

Podijelite djecu u parove i dajte svakom paru po jedno tvrdo kuhano jaje. Neka se postave jedno nasuprot drugom na određenoj udaljenosti i neka se bacaju jaje. Svaki put kad uhvate jaje, neka naprave korak unatrag. Ako im jaje padne ili pukne, ispali su iz igre. Pobjednik je par koji ostane s cijelim jajem na najvećoj udaljenosti.

Utrka s jajima na žlici

Dajte svakom djetetu po jednu žlicu i jedno tvrdo kuhano jaje. Neka stave jaje na žlicu i drže je ustima. Označite start i cilj i neka se utrkuju do cilja bez da ispuste jaje sa žlice. Ako im jaje padne, moraju se vratiti na start i ponovno krenuti. Pobjednik je onaj tko prvi dođe do cilja s jajem na žlici.

Želimo vam da predstojeće dane provedete u miru  i veselju <3

Sharing is caring

Možda će vas zanimati: