logo mamino sunce
Kategorija:
Vrijeme čitanja: 2 minute

Razvoj komunikacije i prisnijeg odnosa s djetetom

Sve što djeca rade, rade iz neke potrebe. Neposluh, ignoriranje, prepirke, agresivno ponašanje uzrokovani su djetetovim nezadovoljenim potrebama. I zapravo ta ponašanja su njegove strategije kojima nastoji zadovoljiti te svoje potrebe na način koji će mu osigurati da to najbrže postigne. A što učiniti kada se to dogodi? Prije svega je potrebno empatijski se povezati s djetetom i dati mu do znanja da razumijemo kako se osjeća i što želi. Jer sva djeca žele da ih se čuje i razumije. Nije dovoljno komunicirati. Važno je kako komuniciramo.

Ako ste roditelj djeteta u dobi 7 – 12 godina ili radite s djecom ove dobi, pridružite nam se na radionici na kojoj ćete naučiti osnove komunikacije koja djeluje.

Upoznajte se s komunikacijskim alatima koje je razvio psiholog Marshall Rosenberg i koji doprinose boljoj suradnji i razumijevanju s obje strane. Naučit ćete stvarati uvjete za smanjivanje nepotrebnih prepirki, agresivnog ponašanja, kao i za razvoj samopouzdanijeg i otpornijeg djeteta koje se može uspješno nositi s izazovima s kojima se susreće.

Teme koje vas očekuju na radionici su:

  • Osnove komunikacije koja povezuje
  • Pogled iz dječje perspektive
  • Razvoj povjerenja i poštovanja kod djece
  • Postavljanje granica u odgoju
  • Pet elemenata razvoja odnosa
  • Kako adekvatno poticati razvoj djeteta
  • Kako razviti odnos u kojem djeluje sistem Moć sa umjesto Moć nad
  • Kako potaknuti promjene kod djeteta

Mjesto i vrijeme održavanja:

Srijeda 21.2.2024. u 18h

UŽIVO u Centru Klubko, Ilica 131, Zagreb

Cijena radionice: 40 eur

PRIJAVI SE NA RADIONICU putem prijavnice:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe3JNod8RE1z6MYMzlKTA0F5RTFyAZhAk2e8A9lqakOSOonPw/viewform?fbclid=IwAR1ABLqtqnOKOsKjU-MroeRjS2iJhGbALB9WdDB2KhqNDA7zVGt7OJ7W7RI

Voditeljica radionice je Iva Brčić, mag. soc./phil., praktičarka terapijskih tehnika za djecu i mlade, trenerica Nenasilne komunikacije u certifikaciji, dugogodišnja savjetnica za roditelje, edukatorica koja surađuje s vrtićima, školama i fakultetima na temama prevencije vršnjačkog nasilja, komunikacije s djecom i mladima, digitalne pismenosti. Vodi udrugu Najsretnija beba Hrvatska te provodi projekte usmjerene djeci, mladima i roditeljima. Njeguje holistički pristup kroz koji se ostvaruju najveće promjene.

Sharing is caring

Možda će vas zanimati: