logo mamino sunce
Kategorija:
Vrijeme čitanja: 2 minute

Osamostaljivanje djeteta započinje s našom povezanošću

U prvim godinama odvija se intenzivan razvoj u svim područjima života djeteta: emocionalnom, kognitivnom, senzomotoričkom, jezičnogovornom i socijalnom. Temeljni poticaji za napredovanje i razvoj samostalnosti su sigurnost i povezanost s roditeljima. Izgradnja odnosa odvija se kroz svakodnevne aktivnosti hranjenja, presvlačenja, kupanja, uspavljivanja, nošenja, maženja, međusobnog komuniciranja i igre. Osim uspostavljanja rutine, koja je maloj djeci važna, ove aktivnosti predstavljaju i izvor frustracije i zadovoljstva, učenja i zabave za dijete te nisu samo usputne radnje već važan poticaj i prilika za kvalitetno zajedničko vrijeme djeteta i roditelja.

Pozivamo vas na Happiest baby školicu za roditelje – ciklus online radionica koje odgovaraju na izazove roditeljstva i potrebe beba u prvim mjesecima i godinama života. 

Kroz praktične probleme i nedoumice s kojima se roditelji susreću od prvih dana do trećeg djetetovog rođendana, radionice nude konkretne odgovore, korisne informacije i povezuju ih u cjelovitu razvojnu shemu. 

Upoznajući nas s promjenama u djetetovom ponašanju i doživljavanju svijeta, vode nas kroz mogućnosti kako odgovoriti na djetetove potrebe, razviti obiteljske rutine te postaviti temelj zdravim navikama u svakodnevnom životu.

Radionice će održati licencirana Happiest baby savjetnica Iva Brčić. Održat će se online uz dostupne snimke. Moguće je odabrati pojedinačne radionice ili cijeli ciklus uz popust 20%.

Saznajte više o radionicama i voditeljici klikom na odabranu temu:

·         utorak 13.2.2024. u 11h – radionica Uzroci bebinog plača i kako ga smiriti za bebe do 3 mj.
·         srijeda 14.2.2024. u 11h – radionica Uspavljivanje i spavanje bez suza za bebe do 8 mj.
·         četvrtak 15.2.2024. u 11h – radionica Na spavanje bez suza za bebe i djecu od 8 mj. do 3 god.
·         petak 16.2.2024. u 11h – radionica Izbirljivost i borbe oko jela za djecu 1-3 god.

Budite jedan od milijuna roditelja kojima su pomogle tehnike dr. Harvey Karpa, pedijatra i autora bestselera “Najsretnija beba u kvartu”. 

PRIJAVI SE NA ODABRANU RADIONICU ILI CIKLUS:

PRIJAVNICA NA RADIONICE

Cijena pojedinačne radionice je 33 eura. 

Radionice se održavaju online uz dostupne snimke.

Biti roditelj zaslužuje podršku!

U Centru Klubko sadržaje biramo tako da odgovaraju na potrebe roditelja i educiraju ih o djetetovim razvojnim potrebama jer je najljepše rasti i razvijati se u uzajamnom zadovoljstvu.

Mnogo je savjeta koji nam se nude dok krećemo svojim putem, putem pokušaja i pogrešaka, upoznavanja i povezivanja. Nisu svi savjeti jednako dobriza sve bebe niti za sve roditelje, nisu sve bebe jednake niti su svi roditelji. Od mnoštva informacija, preporučamo ti da odabireš one koji se slažu s tvojim unutarnjim glasom i osjećajem. Kombinacija informiranosti, intuicije i razvijanja vlastitog roditeljskog stila najbolja je za tvoju bebu.

Kada informacije dobivene iz raznih priručnika, od stručnih osoba ili drugih roditelja uzimamo u skladu s našim potrebama i vrijednostima, stvaramo vlastiti jedinstven roditeljski stil, a samo takav je najbolji za nas i našu bebu.

Sharing is caring

Možda će vas zanimati: