logo mamino sunce
Kategorija:
Vrijeme čitanja: 2 min.

Kako biti dobar roditelj SEBI?

budi dobar roditelj

Danas se kao roditelji suočavamo sa sve zahtjevnijim životnim uvjetima u kojima podižemo djecu, sve većim zahtjevima društva prema sebi i djeci, sve neizvjesnijom budućnosti i uz stalno nove spoznaje o dječjem razvoju koje neprestano podižu ljestvicu očekivanja još više.

Umjesto podrške i razumijevanja, često nailazimo na savjete koji nam nameću još nerealnija očekivanja od naših vlastitih (dovoljno nerealnih!), osuđuju naša ili dječja ponašanja – bilo da se radi o održavanju kućanstva, prehrani, poslu, partnerskim odnosima ili odgoju. I sve to uz krilaticu “Tako ti je to, a što si mislila?” ili još bolju “Tako je i nama bilo!”, i zaborav da je puno toga bilo drugačije, da se vremena, uvjeti i znanja ne mogu uspoređivati kroz stoljeća, ali i uz ignoriranje činjenice da to, ako ništa drugo, ne znači da “tako” treba biti i nama.

Ne postoje roditelji kakvi bi trebali biti, već samo mi – mame i tate kakvi jesmo, kakvi želimo i možemo biti

Zato u Klubku pričamo o nama, roditeljima. Kako bismo naučili pružati podršku sebi, suosjećati sa sobom, regulirati svoje emocije, otkriti svoje vrijednosti, protumačiti misli i uvjerenja koja nas sputavaju, birati ona koja nas osnažuju umjesto oslabljuju.

Zato se na ovogodišnjoj konferenciji pitamo kako biti dobar roditelj sebi: kako ostvariti vlastite potencijale, bolju životnu ravnotežu, kvalitetne odnose i veće zadovoljstvo radom i životom i pritom izbjeći zamke poput previsokih očekivanja i slijeđenja trendova?

Pozivamo te na dozu inspiracije i podrške na tvom roditeljskom putu i u izazovima s kojima se svi susrećemo. Na konferenciji ‘BUDI DOBRO’, 18 stručnjaka iz područja odnosnih kompetencija, osobnog razvoja, odgoja i obrazovanja te mentalnog zdravlja, donose 13 predavanja, dvije radionice i okrugli stol.

Moguće je odslušati cijelu konferenciju ili odabrati pojedinačna predavanja. Ivana Habuš Kraljević, voditeljica Centra Klubko donosi neke preporuke tema za roditelje, no pritom poručuje: „Voljeli bi da u duhu konferencije pogledate na miru sve teme i izaberete onu za koju osjetite da Vam najviše odgovara, a ne onu za koju mislite da trenutno morate odslušati.“

Ivanina preporuka za dozu inspiracije i podrške na tvom roditeljskom putu:

Online konferencija “BUDI DOBRO – konferencija o dobrobiti, osobnom i profesionalnom razvoju” održava se od 20.-25.3.2023.

Prijaviti se može putem web obrasca, a na Klubkovom webu saznati cijeli program i raspored konferencije.

Organizator konferencije je Udruga EMA koja vodi Centar za roditelje Klubko.

PROGRAM

Sharing is caring

Možda će vas zanimati: