logo mamino sunce
Kategorija:

Bestseler koji mora pročitati svaki roditelj

Bestseler koji mora pročitati svaki roditelj – kako razumjeti dječji mozak i potaknuti njegov razvoj

Dječji mozak objašnjen roditeljima je bestseller koji roditeljima predstavlja potrebne alate i objašnjenja za bolje razumijevanje i poticanje razvoja dječjeg mozga.

U prvih šest godina života stvori se do 75 % živčanih veza, uspostavlja se emocionalna stabilnost te osjećaj povjerenja prema bliskim osobama što postavlja temelje funkcioniranja osobe za čitav život. Upravo zato je potrebno razumijeti dječji mozak i poticati njegov razvoj od najranije dobi. Suprotno uvriježenom mišljenju, dijete nije potrebno konstantno izlagati složenim programima i pretjeranoj stimulaciji, potrebno je samo provoditi dovoljno vremena uz dijete.

Rođenjem djeteta, roditelji prihvaćaju veliku odgovornost, ne samo za tjelesnu dobrobit djeteta, već i za njegovu emocionalnu dobrobit i kompletan psiho-fizički razvoj. Autor knjige Dječji mozak objašnjen roditeljima tvrdi: “Samo na osjećaju sigurnosti, skrbi i poticaju što ih nudi obitelj počiva cjelokupni razvoj djetetova mozga. Danas roditelji, više nego ikada u povijesti, imaju priliku biti uspješni u odgoju svoje djece.”

Roditelji danas nadohvat ruke imaju pristup nevjerojatno velikoj količini informacija koje im mogu pomoći da svoje dijete usmjere u najboljem smjeru. No, previše informacija ponekad može biti i štetno. U današnje vrijeme ineprestane izloženosti gomili informacija, kao da pokušavamo sve postići što brže i što bolje. Dijete upisujemo na bezbroj čudotvornih programa, sportova, aktivnosti, a često zaboravljamo najvažniju stvar – empatija, osjećaj sigurnosti i ljubavi, koji su predispozicija za cjelovit razvoj djeteta, ne mogu se ubrzati, već jedino kontinuirano njegovati za dugoročan pozitivan učinak.

U knjizi Dječji mozak objašnjen roditeljima pročitat ćete kako uistinu biti tu za svoje dijete i potaknuti djetetov razvoj. U knjizi ćete pronaći najnovija oktrića iz područja neuroznanosti i dječje psihologije, alate za podupiranje djetetovih intelektualnih mogućnosti, ali i empatije, strpljenja, komunikacije te alate za postavljanje granica bez kazni i drame. Knjiga nudi brojne savjete i autorove osobne primjere iz prakse kao oca troje djece. Autor nam daje i brojne učinkovite prijedloge za savladavanje konflikata s djetetom, igranje, razgovor te stvaranje pozitivne i sigurne atmosfere u kojoj se dijete osjeća opušteno i voljeno, a njegov mozak se razvija na najbolji način.

“Odgoj ne bi trebao biti puno više od podrške djetetu tijekom razvoja njegova mozga, tako da jednoga dana bude sposobno za samostalan život, ispunjenje vlastitih ciljeva i osjećaj zadovoljstva samim sobom.” – Dr. Álvaro Bilbao

O autoru:

ÁLVARO BILBAO je španjolski neuropsiholog, doktor psihologije i otac troje djece. Radio je u bolnici John Hopkins i Institutu Kennedy Krieger te surađivao sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO). Primio je brojne nagrade iz područja psihologije I neuroznanosti. U ovoj knjizi obrađuje glavne teme odgojnog procesa, objašnjava mehanizme funkcioniranja mozga te navodi alate i strategije koji se mogu primjenjivati u svakodnevnom životu, pokazujući kako njegovati djetetovu emocionalnu i racionalnu inteligenciju, samokontrolu, kreativnost, sposobnost pamćenja i empatiju.

Knjigu Dječji mozak objašnjen roditeljima u izdanju Egmontove biblioteke PULS možete pronaći u svim knjižarama te na shop.egmont.hr po cijeni od 99 kn.

Sharing is caring

Možda će vas zanimati: